Eğitim Sitesi

Anlamsızlık Tiyatrosu Nedir? Anlamsızlık Tiyatrosu Hakkında Kısaca Bilgi

Anlamsızlık Tiyatrosu Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Anlamsızlık Tiyatrosu:

İnsanın doğaya ve yaşama olan giderek artan uyumsuzluğunu, doğadan kopmuşluğunu ve yabancılaşmasını bir insanlık durumuymuş gibi kabul eden, bunun içinde alışa gelinmiş mantıksal gelişimi bozarak, öznelci idealizmin bir sonucu olarak değer tanımazlığa eğilimli,ikinci dünya savaşı sonrasında, özellikte Fransa'da yaygınlaşan tiyatro anlayışı.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Epizot: 1- Yunan trajedisinin ögelerini oluşturan diyaloglu bölümlerin her biri. Bu bölümler modem tiyatroda perde adıyla bilinir. 2- Oyundaki asıl olaya karışan ikincil olaylar.

    Adaptasyon: Yabancı dilde yazılmış bir eseri, yerli adlar ile yerli yaşama uydurarak çevirme, uyarlama, adapte etme.

    Bale: 1. Konusu, türlü dans ve ritmik hareketlerle anlatılan müzikli, sözsüz gösteri türü. 2. Belli, hafif figürlere, adım atışlara, çoğunlukla sahne düzenine ve müziğe dayalı gösteri türü (sözsüz).

    Romantik Komedya: Geçmişe dönük, imgeleme dayanan bir komedya alt türüdür. Geçmişin efsane ve masallarını konu edinir. Geçmişe bir kaçış ve özlem vardır. Bundan dolayı da 3-D (doğa,düş ve duygu) öğelerin karışımı ile bir fantezi dünyası içinde geçer. Ama tema romantik bir aşk ilişkisi üzerine kuruludur. Örnek: Ludwing Tieck, Çizmeli Kedi, Mavi Sakal vb..

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü