Eğitim Sitesi

Dormie Nedir? Dormie Hakkında Kısaca Bilgi

Dormie Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Dormie:

Macthplay'de kullanılan ve bir oyuncunun çok fazla puan toplayıp yenilemez hale gelmesini anlatan bir terimdir. Kazandığı çukur sayısı, oynanacak çukur sayısından daha fazla anlamına gelir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Line Of Play: Oyun çizgisi, oyuncunun vuruş yaptıktan sonra topunun itmesini istediği yön ve tasarlanmış yönün iki yanındaki makul uzaklıktır. Oyun çizgisi, çukura doğru uzanır, ancak çukurun ilerisini kapsamaz.

    Manialar: Her tür insan yapısı cisimlere verilen addır. - Sınır dışını belirleyen cisimler, - Sınır dışında bulunan insan yapısı sabit manianın her hangi bir kısmı; - Oyun komitesince sahanın ayrılmaz bir parçası olarak bildirilen her hangi bir yapıt, istisna teşkil eder.

    Reading The Green: Green üzerindeki topun hatasız bir şekilde çukura girmesini sağlamak amacıyla, vuruş esnasında topun izleyeceği yolu etraflı bir şekilde inceleyerek vuruş şeklinin belirlenmesidir.

    Medal Play: Stroke sayısının esas alındığı bir oyun şeklidir. Profesyonel turnuvalarda oldukça fazla yer alır. Yarışmayı en az vuruş sayı ile bitirme kuralına dayanır. Buna aynı zamanda strokeplay adıda verilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü