Eğitim Sitesi

Manialar Nedir? Manialar Hakkında Kısaca Bilgi

Manialar Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Manialar:

Her tür insan yapısı cisimlere verilen addır.
- Sınır dışını belirleyen cisimler,
- Sınır dışında bulunan insan yapısı sabit manianın her hangi bir kısmı;
- Oyun komitesince sahanın ayrılmaz bir parçası olarak bildirilen her hangi bir yapıt, istisna teşkil eder.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Half Set: Golf oyunu için gerekli olan club’ların tamamına Full Set denir. Bunlar 4 Woods-9 Irons-1 Putter olmak üzere 14 adettir. Normal, resmi olmayan oyunlarda golf kurallarına göre, oyuncular “Half Set” denilen ve içerisinde 7-8 club bulunan bir golf çantası ile oyun sahasına çıkmak zorundadır. 2 çeşit set vardır: Odd Number Half Set (3-5-7-9-PW-SW Irons+1 Wood and Putter) 8 Clubs Half Set. Even number Half Set (4-6-8-PW-SW Irons+1 Wood and Putter) 7 Clubs Half Set.

    Teeing Ground / Tee Box / Tee: Başlama yeri. Her çukurun oynanışında ilk başlangıç vuruşunun yapıldığı yerdir. Başlama yeri dikdörtgen bir alan olup, konan iki işaretin dış kenarları ile belirlenmiştir. Eni en az iki club boyudur.

    Plugged Lie: Topun vuruştan sonra küçük bir çukurdan ya da çentik içerisine girerek tıkaç şeklinde durması ya da zemine gömülmesidir. Top çukurun yanına çıkarılarak ceza puansız vuruş yapılır.

    Interlocking Grip: Sağ elin serçe parmağını club’ı kavrarken sol elin işaret parmağı altından üzerine doğru sararak oluşturulan grip’e verilen addır. Genellikle kısa el ve parmaklı oyuncular tarafından düzgün bir grip oluşturmak için kullanılmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü