Eğitim Sitesi

Line Of Play Nedir? Line Of Play Hakkında Kısaca Bilgi

Line Of Play Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Line Of Play:

Oyun çizgisi, oyuncunun vuruş yaptıktan sonra topunun itmesini istediği yön ve tasarlanmış yönün iki yanındaki makul uzaklıktır. Oyun çizgisi, çukura doğru uzanır, ancak çukurun ilerisini kapsamaz.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Stroke Received: Handikap puanlı oyuncuların değişik golf oyunlarına göre kazandıkları ilave vuruş sayılarıdır. Bu rakamlar, handikap puanları ile ilgili, fakat onlara nazaran 3 / 4 vs, 7 / 8 vs. oranında olmak üzere biraz daha küçüktürler.

    Ball In Play: Oynan top. Oyuncunun başlama yerinden vuruşunu yapması ile top oyundadır. Bu top, topun oyun sırasında kaybolması, sınır dışına çıkması veya ilgili bir kurala göre değiştirtmesi durumunda, çukura girinceye kadar oynanan toptur. Kurallara göre değiştirilmesi halinde yeni top oynanan top sayılır

    Eqipment: Bir oyuncunun oyun süresince kullandığı, giydiği, yanında götürdüğü ya da taşıttığı malzemelerdir. Bir çukurun oynanışı sırasında, oynanan top ve topun bulunduğu yeri ya da drop edilecek noktayı belirtmeye yarayan ballmarks ya da tee gibi ufak cisimler bu tanımlamanın dışındadır. Oyun araçları tanımlaması motorlu ya da motorsuz golf arabalarını da içerir.

    All Square: Matchplay oyununda sayı durumlarının eşit olmasına denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü