Eğitim Sitesi

DNG (Digital Negative) Nedir? DNG (Digital Negative) Hakkında Kısaca Bilgi

DNG (Digital Negative) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak DNG (Digital Negative):

Adobe tarafından sunulan ve açılımı Digital Negative (dijital negatif) olan bu dosya biçimi, firmaları tek bir RAW (Ham resim) dosya biçiminde birleştirmek için atılan bir adımdı. Elbette bu mümkün olmadı ama bu biçimi kullanan profesyonel fotoğraf makinelerini görmek mümkün.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Poz Dengeleme: Neredeyse tüm otomatik fotoğraf makinelerinde bulunan ve makinenin ölçtüğü değere göre daha fazla ya da daha az fazla pozlamayı sağlayan ayardır.

    Kızılötesi (infrared) ışınlar: Elektromanyetik renk tayfının kırmızı ucunun ötesinde, gözle görülmesi olanaksız dalga boyuna sahip ışık ışınları. Özel olarak hazırlanmış film ya da algılayıcılarla görüntülenebilirler.

    Optical Zoom (Optik Zoom): Dijital zoomdan tamamen farklıdır. Optik zoomun resim ve çözünürlük üzerinde hiçbir eksi etkisi olmamakla birlikte dijital zoom resmi biraz bozar. Optik zoom yapan kameraların fiyatları daha yüksektir. Özellikle uzun mesafelerde çekim yapmak isteyenlerin kamera alırken tercih etmeleri gereken bir özelliktir.

    Film İtme (Filmi Fazla Yıkama): Bir siyah beyaz negatif veya renkli diyapozitif filmin çekim sırasında istemli olarak az pozlandırılmasının banyo süresi uzatılarak dengelenmesidir. Bu teknik genellikle mevcut filmin hızının yeterli gelmediği durumlarda kullanılır, ancak bunun için özel üretilmiş filmler de vardır. Filmi çok pozlayarak banyo süresinin kısaltılması da mümkündür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü