Eğitim Sitesi

Film İtme (Filmi Fazla Yıkama) Nedir? Film İtme (Filmi Fazla Yıkama) Hakkında Kısaca Bilgi

Film İtme (Filmi Fazla Yıkama) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Film İtme (Filmi Fazla Yıkama):

Bir siyah beyaz negatif veya renkli diyapozitif filmin çekim sırasında istemli olarak az pozlandırılmasının banyo süresi uzatılarak dengelenmesidir. Bu teknik genellikle mevcut filmin hızının yeterli gelmediği durumlarda kullanılır, ancak bunun için özel üretilmiş filmler de vardır.
Filmi çok pozlayarak banyo süresinin kısaltılması da mümkündür.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    GIF: 1- Küçük boyutları nedeniyle internet üzerinde çok sık kullanılan bir dijital dosya türüdür. Ancak zayıf renk paleti ve sıkıştırıldığında renk verilerinin kaybolması nedeniyle fotoğraf için uygun bir dosya türü değildir. 2- Yaygın dijital görüntü formatlarından biridir. Ancak dijital fotoğrafçılık alanında pek tercih edilmez.

    Açık kompozisyon: Fotoğraf düzlemi üzerinde betimlenen gerçekliğin, gerçekte fotoğrafın sınırları dışında da sürüp giden doğal gerçekliğin bir parçası olduğu izlenimini verecek şekilde düzenlenmesi. (open composition)

    CF Type I: Şimdilerde iki tür olan CompactFlash kartlardan birinci tipi yani 5 mm liğini ifade eder. Zira kayıt alanı ikinci tipe göre daha azdır.

    Şipşak: Kolay taşınabilir boyutlarda, lensi değiştirilemeyen ve hazır çekim modlarına sahip, kompakt (compact) fotoğraf makinelerine halk arasında verilen ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü