Eğitim Sitesi

Optical Zoom (Optik Zoom) Nedir? Optical Zoom (Optik Zoom) Hakkında Kısaca Bilgi

Optical Zoom (Optik Zoom) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Optical Zoom (Optik Zoom):

Dijital zoomdan tamamen farklıdır. Optik zoomun resim ve çözünürlük üzerinde hiçbir eksi etkisi olmamakla birlikte dijital zoom resmi biraz bozar. Optik zoom yapan kameraların fiyatları daha yüksektir. Özellikle uzun mesafelerde çekim yapmak isteyenlerin kamera alırken tercih etmeleri gereken bir özelliktir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Ayna Kilitleme: Bu özellik ile bazı refleks fotoğraf makinelerinde pozlama anından önce aynanın yukarıya kaldırılıp kilitlenmesi ile aynanın hareketinden kaynaklanan titreme ihtimali azaltılmaktadır. Güçlü teleobjektifler ile düşük pozlama sürelerinde (saniyenin 1/4'ünden 1/15'ine kadar) kullanılmaktadır.

    Tam çerçeve: Fotoğrafçılıkta, çekilen fotoğrafın bütünüyle basılmasını tanımlar. Çekim sırasında yapılan çerçevelemenin baskıda aynı şekilde kullanıldığını belirtir. / Sayısal teknolojide, algılayıcı boyutunun film ölçüsü ile aynı olduğunu belirtir. (full frame)

    Digitalization: Dijital bir görüntünün herhangi bir resim işleme programında yüzde yüzün üzerinde büyütülmesi ile görüntü üzerinde oluşan bozulmaya denir ki dijitalizasyon şeklinde de ifade edilir.

    Bakış açısı: Objektifin bir konuyu gördüğü açı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü