Eğitim Sitesi

Dekont Nedir? Dekont Hakkında Kısaca Bilgi

Dekont Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Dekont:

Bankacılıkta yapılan işlemlerin (örneğin bir hesaba yatırılan ve çekilen tutarların) muhasebe kayıtlarını gösteren ve müşterilere verilen bir belge.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Faaliyet Karı: Şirketin brüt satış karı veya zararı ile faaliyet giderleri arasındaki fark olarak hesaplanan ve şirketin esas faaliyet alındaki net kar veya zararını gösteren veri.

    Nama Yazılı Hisse Senetleri: Hisse senedinin üzerinde sahibinin adının yazılı olduğu ve şirketin pay defterine bu adın kaydedildiği hisse senetleridir.

    Portföy Yöneticiliği: Finansal varlıklardan oluşan portföylerin, her bir müşteri adına, müşterilerle yapılacak portföy yönetim sözleşmesi çerçevesinde maddi bir menfaat sağlamak üzere vekil sıfatıyla yönetilmesidir.

    Kesin Alış: Bir menkul kıymetin doğrudan alımıdır. Merkez Bankası tarafından yürütülen Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde, para politikası uygulamasına yönelik olarak, piyasada kalıcı bir likidite (para) eksikliğinin olduğu düşünüldüğü durumlarda, Merkez Bankasının piyasadan kendi porftöyü için menkul kıymet almasını ve karşılığında sisteme para vermesini ifade eder.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü