Eğitim Sitesi

Faaliyet Karı Nedir? Faaliyet Karı Hakkında Kısaca Bilgi

Faaliyet Karı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Faaliyet Karı:

Şirketin brüt satış karı veya zararı ile faaliyet giderleri arasındaki fark olarak hesaplanan ve şirketin esas faaliyet alındaki net kar veya zararını gösteren veri.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Satım Opsiyonu (Put Option): Satma hakkını ifade eder. Elinde opsiyon kontratını bulunduran tarafa, opsiyona konu olan kıymeti yine opsiyonda belirtilen şartlarda satma hakkını verir ancak bir yükümlülük getirmez. Piyasa koşullarına bağlı olarak opsiyonu elinde bulunduran taraf opsiyonu kullanmayabilir. Opsiyonun kullanılması "exercise" edilmesi olarak ifade edilir. Opsiyonu satan taraf ise, alan tarafın opsiyonu kullanmak istemesi durumunda kontrat şartlarını yerine getirmekle yükümlüdür.

    Ulusal Gelir: Bir ulusun bir yıl içinde ürettiği toplam değer; bir ekonomide belli bir döneme ilişkin safi milli hasıla değerinden aynı dönemde alınan dolaylı vergiler toplamının çıkarılmasıyla elde edilen tutardır.

    Mikroekonomi: Ekonomik olayları bireysel açıdan ele alan ve çözümleyen ekonomidir. Özellikle tüketicilerin ve firmaların davranış biçimlerini inceleme konusu yapar.

    Temel Analiz: Gelecekte oluşabilecek piyasa hareketlerini objektif bir şekilde ekonomik ve politik analiz etmektir.Hisse senetlerinin gerçeğe en yakIn fiyatlarını bulmaya yönelik bir yöntemdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü