Eğitim Sitesi

Çim Düzeltme Aleti Nedir? Çim Düzeltme Aleti Hakkında Kısaca Bilgi

Çim Düzeltme Aleti Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Çim Düzeltme Aleti:

Başarısız vuruşlarda kopan çim parçalarını düzeltmek için kullanılan alettir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Interlocking Grip: Sağ elin serçe parmağını club’ı kavrarken sol elin işaret parmağı altından üzerine doğru sararak oluşturulan grip’e verilen addır. Genellikle kısa el ve parmaklı oyuncular tarafından düzgün bir grip oluşturmak için kullanılmaktadır.

    Casual Water: Geçici su. Su engeli olmayıp, oyuncunun vuruş durumunu almasından önce ya da sonra sahada geçici olarak belirlenen her türlü su birikintisidir. Kar ve buzun geçici su ya da köksüz cisim olarak yorumu oyuncunun seçeneğine bırakılmıştır. Yapay buz bir engeldir. Kırağı geçici su değildir. Oyuncu ceza puanı kaybetmeden kurallara uygun bir şekilde topun yerini değiştirebilir.

    Couch Grass: Uzun köklü ve yabani otları tanımlamak için kullanılan bir terimdir.

    Fade: 1. Topa hedef doğrultusunda clockwise spin etkisiyle soldan sağa doğru hafifçe bir kavis yaptırılan vuruş şeklidir. (Tarif sağ elle vuruş yapanlar içindir.) Yönler, sağ ya da sol elle oynayan oyuncular için birbirinin tersidir. 2. Sağ elini kullananlar için, topun soldan sağa doğru hafif kavis yaparak atılmasıdır. Sol elini kullananlar için tam tersidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü