Eğitim Sitesi

Couch Grass Nedir? Couch Grass Hakkında Kısaca Bilgi

Couch Grass Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Couch Grass:

Uzun köklü ve yabani otları tanımlamak için kullanılan bir terimdir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Handicap: 1. Golf oyunu sonucunda, oyuncunun par ile oyunu bitirme derecesi arasındaki sayı farkıdır. Örneğin, 72 par’lık bir oyunu 78 vuruşta bitiren bir oyuncunun handikap’ı 6’dır. Oyuncuların handikap tesbiti resmi golf kulüplerinde yapılır. Üç oyun skoru ortalamasıdır. Özel bir kartla belirlenir. En yüksek handikap puanı erkekler için 28, kadınlar için 36 olarak kabul edilmiştir. 2. Eskiden amatör oyuncuların seviyesini göstermek için kullanılan günümüzde yerini Index terimine bırakmış kullanımdır.

    Loose Impediments: Köksüz cisimler, toprağa tespit edilmemiş ve toprakta kökü olmayan, topa yapışmayan taş, çakıl, dal, yaprak, diken, gübre gibi doğal cisimler, solucan, böcek gibi hayvanlar ve bunların sebep olduğu kümeciklerdir. Kum ve toprak kümecikleri, ancak green üzerinde bulunmaları halinde bu tanımlamanın kapsamına girmez. Kar ve buzun köksüz cisim olarak yorumu, oyuncunun seçeneğine bırakılmıştır. Yapay buz tanımlamasına girer. Kırağı köksüz cisim değildir. Köksüz cisimler ceza puanı alınmadan yerlerinden kaldırılabilir.

    Rules: Golf dünyası iki büyük kuruluş tarafından yönetilir.

    Forecaddie: Gözcü caddie. Oyun komitesi tarafından topların yerini belirleyip oyunculara bildirmek için sahada görevlendirilmiş gözcülerdir. Gözcü caddie’ler oyun dışı etken sayılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü