Eğitim Sitesi

Çiçek tozu (Polen) kapanı (tuzağı) Nedir? Çiçek tozu (Polen) kapanı (tuzağı) Hakkında Kısaca Bilgi

Çiçek tozu (Polen) kapanı (tuzağı) Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Çiçek tozu (Polen) kapanı (tuzağı):

Kovan girişinin zeminine monte edilmiş, 4,8mm. delikleri bulunan, gıda tüzüğüne uygun metal veya uygun plastikten yapılmış, işçi arıların kovana getirdikleri çiçektozlarını (poleni), kovanın alt girişinden girip deliklerden yukarıya çıkarken toplamaya yarayan plaka. Uçuş deliğine monte edilen tarzda olanları da vardır.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Kılavuz (ham, temel) petek: Balmumundan yapılmış, altıgen işçi arı gözü izleri olan ve çerçeve içi ölçüsünde kesilmiş balmumu levhaları.

    Çene salgı bezleri: Baş içyapı itibariyle de önemli salgıların yapıldığı kısımdır. İşçi arıların yutak üstü salgı bezleri genç yaşta arı sütü, daha ileriki yaşlarda baldaki sakarozu parçalayan enzimler salgılarlar. Çenede bulunan bezler ana arıda ana arı feremonunu, işçi arılarda ise alarm feremonunu salgılamaktadır.

    Kullanım melezi: Saf bir ırkın bakire ana arısının, yaşanılan coğrafi bölgede bulunan lokal kolonilerin erkek arıları ile çiftleşmesi ile elde edilen çiftleşmiş ana arılar.

    Arı kolonisi: Bir ana arı ile sayıları mevsimlere göre değişen birkaç yüz erkek ve binlerce işçi arının oluşturduğu aynı kovanı paylaşan arı topluluğu, arı ailesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü