Eğitim Sitesi

Ceylan 95 Nedir? Ceylan 95 Hakkında Kısaca Bilgi

Ceylan 95 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Ceylan 95:

Yazlık, kılçıklı, bin dane ağırlığı 41 gram olan, makarnalık buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Sigorta: Olası bir zararın para ile karşılanacağının önceden garanti edilmesi.

    Sarı Kıvrım: Tohumun çimlenmesinde toprak yüzeyine çıkmasını etkileyen olumsuz şartlar bulunmaktadır. İşte bu olumsuz şartların etkisiyle çimlenen tohum toprak altında kalarak kıvrılır. Buna sarı kıvrım olayı denir. Sarı kıvrıma sert tabaka, kaymak tabakası ya da tohumun istenen ölçülerden daha derine ekilmesi sarı kıvrıma sebep olur.

    Gübre: 1- Tarımda faydalanılan araziye, toprağın verim gücünü yükseltmek ve ürün miktarını artırmak için atılan, bitkilere besin maddeleri sağlayan organik ve kimyasal maddeler. 2- Toprağa serpilerek veya içine karıştırılarak destekleyebileceği bitki gelişimini arttıran doğal ve sentetik olarak elde edilen her tür madde, tezek ve nitrojen, fosfor ve potasyum içeren bileşimler. Sentetik gübreler toprağın verimini oldukça arttırmaktadır ancak yüksek üretim enerjisi gerektirmektedirler çünkü nitrojeni amonyum içerisinde sabitlemek için fosil yakıtlardaki hidrojene ihtiyaç duymaktadırlar.

    Balcalı-85: Kısa boylu ve sağlam saplıdır. Kırmızı başaklıdır. Kılçık rengi gri-siyahtır. Kavuzları tüylüdür. Beyaz renklidir. 1000 tane ağırlığı 40 gramın üzerindedir. Kırmızı renkli makarnalık buğday çeşidi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü