Eğitim Sitesi

Artı Ürün Nedir? Artı Ürün Hakkında Kısaca Bilgi

Artı Ürün Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Artı Ürün:

İnsanların ana ihtiyaçlarının karşılanması için inşaat malzemesi, kumaş, yiyecek, içecek gibi malzemelere ihtiyaçları vardır. Bu ana ihtiyaçlar tam olarak karşılandıktan sonra üretilen ürünler artı ürün olarak adlandırılmaktadır. Artı ürün ihtiyaç dışı olarak fazla üretilmiş ürünlerin bütünüdür.

Artı ürün, eski çağlarda madenin gelişmesiyle, madeni aletlerin insan yaşamına dâhil olması sonucunda ortaya çıkmıştır.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Vakanüvis: 1-Osmanlı İmparatorluğu'nda zamanın olaylarını saptayıp tarihe geçirmekle görevli devlet tarihçisi. 2-Osmanlılarda resmi devlet tarihçilerine verilen unvan. Vakanüvisler kendilerinden önceki dönemler ile ilgili yazılanları derlemek ve kendi dönemlerinde gerçekleşen olayları kaydetmekle görevliydiler. İlk vakanüvis Mustafa Naima Efendi olaylar anlatılırken sosyolojik yorumlara yer verilmesi gerektiğini ileri süren bir tarihçilik anlayışını benimsemiştir.

    Kasr-ı Adl: Padişahların, Divan toplantılarını izledikleri tak (pencere).

    Zanaat: İnsanların maddeye dayalı ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte tecrübe ve ustalık gerektiren iş. El ustalığı isteyen işler.

    Ay Yılı (Kameri) Takvimi: İlk kez, İlkçağ Mezopotamya uygarlıklarından Sümerliler'ce oluşturulan, Babilliler tarafından geliştirilen takvimdir. 354 gün ve 12 aydır. Arap-İslam Devleti Halifesi, Hz. Ömer zamanında başlangıcı Hicret alınarak Hicri-Kamer Takvimi oluşturuldu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü