Eğitim Sitesi

Zanaat Nedir? Zanaat Hakkında Kısaca Bilgi

Zanaat Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Zanaat:

İnsanların maddeye dayalı ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte tecrübe ve ustalık gerektiren iş. El ustalığı isteyen işler.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Zanaat:

1. El ustalığı isteyen işler.

2. İnsanların maddeye dayalı ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte tecrübe ve ustalık gerektiren iş.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Zanaat:

İnsanların maddeye dayanan gereksinimlerini karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte deneyim, beceri ve ustalık gerektiren iş, sınaat.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Zanaat:

Pratik bilgi ve el ustalığı ile yapılan iş.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Zanaat:

İnsanların maddeye dayanan gereksinimlerini karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte deneyim ve ustalık gerektiren iş.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Zanaat:

Daha çok teknik yeteneğe ve el ustalığına dayanan üretim biçimi.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Bağlaşık: Aralarında antlaşma veya sözleşme sağlanmış olan (kimse veya topluluk), müttefik.

    Darbe: Bir ülkede siyasal iktidarın tümünü (yasama, yürütme, yargı güçlerini) zorla, gerekirse silah kullanarak ele geçirmektir. Böyle bir eylemden sonra genellikle ülkede tüm hak ve özgürlükler darbeyi düzenleyenler tarafından yok edilir. Darbeler ülkelerde yönetici kadroları değiştiren, ülkenin ekonomik ve toplumsal düzeninde herhangi bir iyileştirme yapmayan baskı yönetimleridir.

    Başdefterdar: Osmanlı Devleti'nde Tanzimat Fermanı'nın yayınlanmasına kadar görev yapan Rumeli Beylerbeyliğindeki maliye işlerine bakan en yüksek görevlidir.

    Çıplak: 1- Tersane mensuplarından bir kısmına verilen unvan idi. 2- Yeniçerilerde hizmete girmek üzere nöbete soyunan neferler için kullanılan bir deyim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü