Eğitim Sitesi

Anaerobik Nedir? Anaerobik Hakkında Kısaca Bilgi

Anaerobik Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Anaerobik:

Moleküler oksijen kullanılmaksızın meydana gelen.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Anaerobik:

Oksijensiz, oksijensiz ortam, oksijen tüketim düzeyi.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Anaerobik:

Oksijene gerek duyulmayan ortam.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Gamet: 1. Dişi veya erkek üreme hücrelerine verilen genel ad. Eşeysel üremede birleşip kaynaşan yumurta ya da sperm, birleşme sonunda yeni bir fert gelişimini başlatır. 2. Eşeyli üreyen canlılarda diploit (2n) kromozomlu eşey ana hücrelerinden mayoz bölünme ile oluşan haploit (n) kromozomlu eşey hücrelerine gamet (üreme hücresi) denir.

    Fenoloji: Çiçek açma, üreme, göç gibi iklime ve çevre koşullarına bağlı, periyodik biyolojik olayların incelenmesi ve kaydı.

    Antibiyotik: 1. Herhangi bir mikroorganizma ya da bitki tarafından, başka bir mikroorganizmayı öldürmek veya çoğalmasını durdurmak için üretilen madde. 2. Mikroorganizmalar tarafından üretilen, seçici toksik özelliğe sahip ve düşük derişimlerde etki ederek hastalık yapan mikroorganizmaları öldüren veya büyümesini durduran antimikrobiyal madde.

    Miyopluk: Göz yuvarlağının görme ekseni boyunca uzaması sonucu oluşur. Görüntü ağ tabakanın önünde oluşur. Bu durumda yakındaki cisimler net görünür ama uzaktakiler net görünmezler. Bu şekildeki göz uzağı net göremez. Kalın kenarlı mercek ile düzeltilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü