Eğitim Sitesi

Altar Nedir? Altar Hakkında Kısaca Bilgi

Altar Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Altar:

Eski Roma'da arena olarak adlandırılan büyük bir düzlükle çevresinde daire ya da elips biçiminde yükselen tribünlerden oluşan yapı.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Altar:

Tapınaklarda tanrılara adanan kurbanların kesildiği yere verilen addır. Sunak.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Puantilizm (Noktacılık): İzlenimcilerin içgüdüsel olarak yaptığı güneş ışığının parçalanmasını bilimsel yöntemli biçimde uygulayan, İzlenimcilerin bozdukları yapısal kuruluşa yeniden önem veren, saf renkleri nokta nokta sürüp renk karışımını seyircinin gözünde oluşturmayı amaçlayan resim akımı. Yeni izlenimcilik.

    Bingi: Yapılarda kemerler üzerine oturtulmuş kubbenin kemerlerle arasını kapatan üçgen biçimli kubbe parçalarından her biri.

    Hatayi: Türk bezeme sanatlarında çok sık kullanılan stilize çiçek örgüsü. Genellikle dikine alınmış kesitler hâlinde, ince kıvrımlarla birbirine bağlanarak madalyonlar içinde bu stilize çiçekler, çoğu kez rumi, bulut, yaprak vb. örgelerle birlikte bir kompozisyon oluşturur. Osmanlı döneminde taş, ahşap, dokuma ve seramik gibi çok çeşitli malzeme yüzeylerine değişik tekniklerle uygulanmış, tezhip ve cilt sanatında da kullanılmıştır.

    Müderris: Eskiden medresede öğretmen, sonraları profesör anlamında kullanılmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü