Eğitim Sitesi

Akıncı Nedir? Akıncı Hakkında Kısaca Bilgi

Akıncı Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Akıncı:

Keşif, haber alma, sabotaj, baskın gibi amaçlarla yabancı ülkelere akın yapan özel eğitim görmüş askerler. Bugünkü komandonun karşılığı.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Akıncı:

Osmanlı Devleti askeri teşkilatında sınır bölgelerinde düşman ülkelerine ani baskınlar düzenleyip yıpratma harekâtında bulunan hafif süvari (atlı) gruplarına verilen ad.

 

Futbol Terimi Olarak Akıncı:

Asıl görevi, topu karşı takımın kalesine sokmak için akınlar yapmak olan, akıncı katındaki 5 oyuncudan her biri, forvet.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    İhracat: Bir ülkenin başka bir ülkeye mal satması, dış satım.

    Çatkı: Uç uca, birbirine çatılan şeylerin bütünü.

    Nişantaşı: Padişah, şehzade ve tanınmış okçuların attıkları okların düştükleri yere dikilen taş. (Bu taşların üzerine ok menzili, atış tarihi, atan kimsenin adı yazılırdı. İstanbul'daki Okmeydanı'nda tanınmış okçuların katıldığı yarışmalarda en uzun menzile ok atan adına da nişan dikilirdi. Nişan taşlarının boyları 1-3 m. arasında değişirdi. Bugün hâlâ İstanbul'un Okmeydanı, Nişantaşı, Topağacı semtlerinde nişan taşları vardır).

    Sami: Hz. Nuh'un oğlu Sam'dan ve onun soyundan türediklerine inanılan, beyaz ırkın Arapça, Asurca, İbranice ve Habeşce konuşan budunlarının toplandığı kol.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü