Eğitim Sitesi

Titrek görüntü Nedir? Titrek görüntü Hakkında Kısaca Bilgi

Titrek görüntü Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Titrek görüntü:

Hareketin dondurulamaması ya da makinenin titremesinden kaynaklanan netsizlik.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Yoğunlaştırma (intensification): Normalden daha az banyo edilmiş filmlerin kullanılabilir kılınmaları için yapılan kimyasal işlemdir. Bu işlem ağartma ve yeniden geliştirme aşamalarını içerir. Yoğunlaştırma işlemi için pek çok formül kullanılabilir. Bunlardan en çok kullanılmakta olan krom yoğunlaştırıcısıdır. A eriyiği: Potasyum bikromat > 25 g, Su > 500 ml; B eriyiği: Hidroklorik asit > 25 g, Su > 500 ml. 10 ölçü A eriyiği, 5 ölçü B eriyiği normal olarak kullanılması gereken orandır. dersimiz.com Yoğunlaştırma oranının artırmak için A eriyiğinin oranını artırmak gereklidir. Eğer negatif bütünü ile ağartılmışsa sarı bir leke kalacaktır. Bu durumda zayıf potasyum metabisülfit eriyiğine batırılması gerekir. Daha sonra suda yıkanıp en son olarak da genel amaçlı bir geliştirici banyoda banyo edilmelidir (ince gren banyoları bu işlem için uygun değildir). Yoğunlaştırma işleminden sonra normal biçimde yıkanıp kurutulmalıdır.

    Adobe Photoshop: Piksel tabanlı görüntü, resim ve fotoğraf düzenlemede bir tek biçim olan, Adobe Systems'in sayısal fotoğraf işleme yazılımıdır. Vektörel işlemlerde ve yazı işleme konusunda yeteneklidir.

    Kontrast Ayarı: Fotoğraf makinelerinde, çekilen fotoğraftaki renklerin karşıtlığını düzenleyen ayar.

    Genel (Ortalama, Matris) Ölçüm: Fotoğraf makinesinde ışıkölçerin, kadrajın tamamından gelen ışığı algıladığı, sahnenin herhangi bir kısmına ağırlık vermeden konudan yansıyan yüksek ve az ışıklı alanların ortalamasını dikkate aldığı, genellikle az - çok eşit aydınlanmış sahneler için uygun olan ışık ayarı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü