Eğitim Sitesi

Omentum Nedir? Omentum Hakkında Kısaca Bilgi

Omentum Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Omentum:

Karın içerisinde, barsakları örten oluşum.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Travma: 1- Bir doku veya organın dıştan gelen bir darbe ile yapısının veya biçiminin bozulması sonucu oluşan yara. Psikolojide ise canlı üzerinde bedenen ve ruhen önemli etki ve iz bırakan durum. 2- Bir doku veya organın yapısını, biçimini bozan ve dıştan mekanik bir tepki sonucu oluşan yerel yara.

    Antiseptiklerin Etkisi: Kimyasal antiseptiklerin mikroplar üzerinde nasıl etkili oldukları tam olarak açıklanamamıştır. Bu maddeler doğrudan doğruya mikrop hücresine girerek yaşamsal işlevlerini engelleyebileceği gibi, mikrop hücresinin dış zarını eriterek de yıkıcı etki gösterebilir. Ne var ki birçok antiseptik normal hücreler üzerinde de aynı etkiyi yapar. Bu yüzden bu maddelerin dikkatli kullanılması gerekir. Bazı antiseptikler ağızdan alındığında ya da vücuda şırınga edildiğinde ağır sonuçlara, hatta ölüme yol açabilir.

    Fizyoterapi: Balneoterapinin önemli bir unsuru da rehabilitasyon ya da fizyoterapidir. Fizyoterapi kişiye özel fizyoterapi odasında uygulanabileceği gibi, grup egzersizi olarak termal havuzda da uygulanabilir. Egzersizler profesyonel rehabilitasyon uzmanlarının denetim ve gözetiminde yapılır. Amacı, hastanın hareket yeteneğini doğal haline döndürmek, ya da en azından olabildiğince artırmaktır.

    Semptom: Hastalık belirtisi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü