Eğitim Sitesi

Fizyoterapi Nedir? Fizyoterapi Hakkında Kısaca Bilgi

Fizyoterapi Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Fizyoterapi:

Balneoterapinin önemli bir unsuru da rehabilitasyon ya da fizyoterapidir. Fizyoterapi kişiye özel fizyoterapi odasında uygulanabileceği gibi, grup egzersizi olarak termal havuzda da uygulanabilir. Egzersizler profesyonel rehabilitasyon uzmanlarının denetim ve gözetiminde yapılır. Amacı, hastanın hareket yeteneğini doğal haline döndürmek, ya da en azından olabildiğince artırmaktır.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Plazmasitom: Kanserleşmiş plazma hücrelerinin oluşturduğu ur. Bir kemikte tek başına olduklarında "soliter plazmasitom"dan söz edilir. Birçok kemikte yaygın bir şekilde bulunduklarında "multipl miyelom" hastalığı söz konusudur.

    Chakra (Çakra): Bedende bulunan 7 hassas noktadan her birine çarka denilir. Her bir çakranın ayrı bir anlamı ve niteliği olduğuna inanılır.

    Kinesioloji: Kinesioloji, "hareket eden kaslardaki enerji akışının kontrolü demektir. Kinesiolojinin amacı, bedensel enerjileri harekete geçirerek, bedensel ve ruhsal dengeyi sağlamaktır. Kinesioloji, 'kiropratik, akupunktur' gibi birçok batı ve doğu tekniğini kendi içinde barındırır. Kinesiolojide kaslar çok önemli bir yer tutar. Çeşitli kas hareketlerinin yardımı ile bedendeki enerji blokajları ortaya çıkartılır.

    Debilite: Zeka geriliği.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü