Eğitim Sitesi

Nakil Fazlası Enerji Nedir? Nakil Fazlası Enerji Hakkında Kısaca Bilgi

Nakil Fazlası Enerji Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Nakil Fazlası Enerji:

Sözleşmelerle düzenlenen esaslar çerçevesinde nakil edilen nokta ile alınan noktalardaki ölçümlerden Hattın kayıpları düşüldükten sonra kalan enerjinin ilk nakil noktasındaki şebekeye satış sözleşmesi ile satılabilir olan enerjidir. Nakledilemeyen, Nakil artığı enerjide denilebilir. Bu sözleşmelerle (Kayıpların KW. Başına düşen miktarının) belirlenmesi yasalara tabidir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    KEP: Kilogram Eşdeğer Petrol (1 kg. petrol miktarı).

    Güvence: TEİAŞ'a elektrik enerjisi fazlasını nakil eden üretiminin tamamı veya fazlasını satan kuruluşlar veya şirketlerin ve de benzeri kuruluşlar ile bunların kanuni ortaklarının imzalanan her sözleşme başına ödeyecekleri miktardır.

    Isıl Değer: Katı ve sıvı yakıtların 1 kg'nın, gaz yakıtların ise 1 m³ ünün, 0 C'da ve 760 Torr'luk basınç altında yanması ile k cal olarak çıkan ısı miktarıdır. (k cal/kg ya da cal/m³).

    Veri Toplama Sistemi: MAMS tarafından, Enerji Üreticilerine yapılacak ödemelerin ve Doğrudan Bağlı Tarife Dışı Müşterilerin TEDAŞ ve Dağıtım/Tüketiciye Satış Hizmeti Sağlayıcılarının yapacakları ödemelerin hesaplanması için kullanılan veri toplama sistemi. Şüpheli bir durum olmaması açısından, Bağlantı Noktası, Büyük Ölçekli Besleme Noktası ve Üretim Santrallerindeki ölçüm teçhizatı bu Veri Toplamadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü