Eğitim Sitesi

Mermer Nedir? Mermer Hakkında Kısaca Bilgi

Mermer Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Mermer:

Genellikle beyaz, cilalanabilen kireç taşı.

 

Coğrafya Terimi Olarak Mermer:

Kalkerin yüksek sıcaklık ve basınç altında değişime uğraması, yani metamorfize olması sonucu oluşur.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Mermer:

Masif ve kaplama olarak inşaatta çok kullanılan, yüksek ısı ve basınç altında başkalaşmış, billurlaşmış, renklisi ve damarlısı da bulunan genellikle beyaz, bir çeşit kireç taşı.

 

    Benzer Fen Bilimleri Terimleri

    Oltrasonografi: Tıbbi amaçlar doğrultusunda yüksek frekanslı ses dalgalarının kullanıldığı yöntem.

    Antibiyotik: 1. Özellikle küf mantarlarında bulunan veya sentezle elde edilen, mikropların gelişmesini durdurup onları öldürebilen, birçok mikroba karşı kullanılan, penisilin gibi maddelerin ortak adı. 2. Mikroorganizmaların üremesini engelleyen veya tahrip eden, genellikle mikroorganizmalar ya da bitkiler tarafından meydana getirilen streptomisin, penisilin gibi kimyasal maddeler. 3. Bakterilerin neden olduğu hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaç.

    Mikrop: Hastalık yapan virüs ve bakteri gibi mikroorganizmalar(mikroskobik canlılardır).

    Dünya Gezegeni: Dünya, Güneş Sistemi'nde Güneş'e en yakın üçüncü gezegendir. Güneş Sistemi'ndeki en yoğun ve beşinci büyük gezegendir. Şu an için üzerinde yaşam olduğu bilinen tek gezegendir. Katı ya da "kaya" ağırlıklı yapısı nedeniyle üyesi bulunduğu yer benzeri gezegenler grubuna adını vermiştir. Bu gezegen grubunun kütle ve hacim açısından en büyük üyesidir. Büyüklükte, Güneş Sistemi'nin 8 gezegeni arasında gaz devlerinin büyük farkla arkasından gelerek, beşinci sıraya yerleşir. Tek doğal uydusu Ay'dır. Yeryüzü, Yerküre, Mavi Gezegen ya da Latince adıyla Terra olarak da anılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü