Eğitim Sitesi

Kilojoule Nedir? Kilojoule Hakkında Kısaca Bilgi

Kilojoule Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Kilojoule:

Standartlaştırılmış bir enerji birimidir. 1 kkal.- 4,184 kj.'dir.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Ödem: Kan dolaşımından sızan sularla dokuların şişmesidir. Başka örnekleri ile birlikte kalp hastalıklarında, gebelikte, böbrek hastalıklarında, kvvashiorkor'da görülür.

    Hidrojene Yağ: Bitkisel yağların oda sıcaklığında katı halde kalmasını sağlayan kimyasal reaksiyon. Birçok margarinin üretiminde kullanılır. Margarin gıda sanayinde tereyağı yerine, tüketiciler tarafından masa da ve pişirmede kullanılır. Hidrojene etme sürecinin sonucunda katı margarinler önemli miktarda trans yağ asidi içerirler ki bunlar insan sağlığı üzerinde zararlı etkilere sahiptirler (Hidrojene etmek ile ilgili bilgilere bakınız).

    C Vitamini: Cildin ve bağ dokuların bütünlüğünü koruyarak genel sağlık durumunun korunmasına yardımcı olur. C vitamini de ayrıca antioksidandır ve meyve ve sebzeler ile alabilirisniz.

    Koruyucular: Besinlerin mikro-organizmalar adı verilen besin yapısını bozarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek etmenlere karşı korunmasına yardımcı olurlar. Besinin kalitesini arttırır ve son kullanım tarihini uzatırırlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü