Eğitim Sitesi

JPEG Nedir? JPEG Hakkında Kısaca Bilgi

JPEG Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak JPEG:

(Joint Photographic Experts Group) Bazı sıkıştırma özellikleri seçilerek yaratılan grafik formatı.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak JPEG:

1- (Joint Photographic Experts Group) Neredeyse tüm dijital fotoğraf makineleri tarafından görüntülerin küçük boyutlarda sıkıştırılarak saklanabilmesi
amacıyla kullanılan dosya türüdür. Bu nedenle ve tüm renk
skalasını(Gösterge çizelgesi) kapsaması nedeniyle, internette fotoğraf için standart formattır. Değişik sıkıştırma dereceleri vardır ve sıkıştırma oranının artması ile görüntü kalitesi de düşer. (Joint Photographic Experts Group)

2- JPG olarak ta ifade edilir. En yaygın olan resim dosya formatıdır. Resmin 4, 8 veya 16 kat sıkıştırılarak muhafaza edilmesini sağlar. Sıkıştırma oranı arttıkça resimde gerçekleşen veri kaybı da çoğalır. Fakat bu daha çok profesyonel anlamda resim ile uğraşan kimselerin hassasiyetine giren bir konudur.

 

Bilgisayar Terimi Olarak JPEG:

Joint Photographic Uzmanlar Grubu. JPEG, fotoğrafları sıkıştırmak için çok sık kullanılan bir yöntemdir. Çok web gözatıcıları, JPEG resimlerini görüntüleme için standart dosya biçimi olarak kabul ederler.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Bookmark: Yer imi. Web ya da wap sayfalarında sık ziyaret ettiğiniz yerleri özel bir listeye ekleyip daha sonra hızlı erişmenizi sağlamak.

    Telefon Kamerası: Kameralı telefonlar, yerleşik bir kamera kullanarak fotoğraf ve/veya video çekerek bunları depolamanızı sağlar.

    Talk Time (Konuşma Süresi): Kablosuz bir aracın, batarya gücünü tüketmeden önce, belirli bir iletim işleminde kullanıldığı süre (telefon görüşmeleri, veri gönderme ve alma). Konuşma süresi, saat ve dakika cinsinden ifade edilir ve iletim daha fazla güç gerektirdiği için bekleme süresinden daha kısadır.

    HD DVD: Verilerin ve yüksek çözünürlüklü videoların depolanması için kullanılan yüksek yoğunluklu optik disk formatı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü