Eğitim Sitesi

İlkel Kominal (Ortakçı) Toplum Nedir? İlkel Kominal (Ortakçı) Toplum Hakkında Kısaca Bilgi

İlkel Kominal (Ortakçı) Toplum Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak İlkel Kominal (Ortakçı) Toplum:

İnsan oğlunun ortaya çıktığı zaman başlayan ve mülkiyet kavramı ortaya çıkana kadar devam eden dönemin adıdır. Bu dönemde toplumda mutlak eşitlik vardı ve mutlak demokrasi uygulanmaktaydı. Topluluğun en yaşlı üyesi ya da üyeleri topluluğa önderlik yapmaktaydı. Mağaralar, ağaç kovukları ve kulübeler zamanın barınaklarıdır. Ateşin denetlendiği, ok, yay ve tekerleğin kullanıldığı, anaerkilliğin egemen olduğu, sömürünün olmadığı bu dönem insanlığın toplum yapısının ilk basamağını oluşturur.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Acemi Oğlanı: Yeniçeri olmak üzere Acemi Ocağı'nda eğitim gören devşirme ya da tutsak genç.

    Latin Alfabesi: MÖ: 1250 yıllarında Fenikeliler'in kullanmaya başladığı harf alfabesinin bu günkü biçimidir. Fenikeliler'den İyonlar'ın, İyonlar'dan Yunanlılar'ın ve Yunanlılar'dan da Romalılar'ın alıp kullandığı ve geliştirdiği bu yazı 1 Kasım 1928 tarihinden sonra bazı eklemelerle Türk Alfabesi olarak kullanılmaya başlanmıştır.

    Ur: 1- Toprak tabya. Önünde hendek olan istihkâm. 'Or' olarak da söylenir. 2- Silâhsız, mühimmatsız olanlar. Yeniçeri Ağası.

    Malul Gazi: Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarından; Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarını korumak ve güvenliğini sağlamak görevi ile harpte veya devletin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı yurtiçi ve yurt dışı mücadelede her çeşit düşman veya terörist silahlarının tesiriyle veya harp bölgesindeki harekât ve hizmetler sırasında, bu harekât ve hizmetlerin sebep ve tesiriyle yaralanarak tedavileri sonucunda sakatlığı rapor ile kesinleşenleri ifade etmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü