Eğitim Sitesi

Ferik Nedir? Ferik Hakkında Kısaca Bilgi

Ferik Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Ferik:

Osmanlı ordusunda ve daha sonra Türk ordusunda 1934 yılına dek kullanılan, bugünkü Tümgeneral rütbesine denk olan rütbedir.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Piyade: 1. Yaya savaşan askerlerin oluşturduğu sınıf. 2. Kara ordusundaki temel muharip sınıftır. Muharebede en önde bulunan, gerektiğinde düşmanla göğüs göğse muharebe edecek olan askerlerden oluşur.

    Lala: 1-Osmanlı devlet teşkilâtında şehzadelerin eğitimi ve valilikleri sırasında yardımcılık görevini yapan kişi. 2- Osmanlı şehzadelerinin gerek sancaklarda ve gerekse, kafeste eğitiminden sorumlu olan öğretmen devlet adamıdır.

    Humbara: Demirden veya tunçtan dökülmüş, içi boş ve yuvarlak olarak yapılan içine patlayıcı madde konularak düşmana el ile ya da toplarla ve havanlarla atılan bombalardır.

    Nişancı: Divan-ı Hümayun üyesi olan yüksek dereceli memur. (Berat, nâme, mektup, âhidname, hüküm, bitik... gibi evrakın baş tarafına padişahın imzası olan nişanı koyar veya tuğra çekerdi. Nişancıya Tuğraî, Muvakî, Tevkiî, de denirdi. Beylerbeyi ve vezir rütbesinden daha aşağı olmakla beraber, protokoldeki yeri taht kadılarından öndeydi.)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü