Eğitim Sitesi

Eros Nedir? Eros Hakkında Kısaca Bilgi

Eros Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Eros:

Yunan Mitolojisi'nde aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit'in oğludur. Ok ve yay taşıyan ve insanların yüreklerine ok atarak onların aşık olmasını sağlayan, kanatlı bir erkek çocuk olarak tasfir edilen aşk tanrısıdır.

 

Mitoloji Terimi Olarak Eros:

Aşka tanrısı, aşk ve güzellik tanrıçası Aphrodite'in oğlu.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Bitikçi: 1. İslamiyet'ten önceki dönemlerde Türkler'de Hakan'ın baş yazmanıdır. Bu kişiye başka devletler ve topluluklarla ilişkilerin düzenlenmesi görevi de verilmiştir. 2. Sözlük anlamıyla "Yazan, yazıcı" anlamına gelen bu sözcük, İslamiyet öncesi Türk devletlerinde "Katip"lere, devletin yazışmalarını yapan kişilere unvan olarak verilmiştir.

    Üzengi Ağası: Padişahın bindiği atın üzengisini tutar ve yanında yaya olarak yürürdü. 'Rikâbdar' da aynı anlama gelir.

    Asakir-i Mansure-i Muhammediye: Yeniçeri Ocağı'nın 1826 yılında kaldırılmasından sonra II. Mahmut tarafından kurulan ordudur. Sözcük anlamı, "Muhammet'in muzaffer orduları"dır. Avrupa tarzında oluşturulan, subay ve eğitmenleri Avrupa'dan getirilen modern bir ordudur.

    Ahura Mazda: Zerdüşt Dini'nin iyilik, aydınlık ve ışık tanrısıdır. Bu nedenle Zerdüşt Dini'ne Mazdaizm de denilmektedir. Bu dinin ilkeleri ve kuralları Avesta denilen bir kitapta toplanmıştır. Bu gün de İran ve Hindistan'da bu dine inanlarına rastlanmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü