Eğitim Sitesi

Dual View Tv (Çifte Ekran Özelliği) Nedir? Dual View Tv (Çifte Ekran Özelliği) Hakkında Kısaca Bilgi

Dual View Tv (Çifte Ekran Özelliği) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Dual View Tv (Çifte Ekran Özelliği):

Polarize 3D teknolojisi ile ekranda yan yana yada üst üste konulmuş biraz farklı açılardan çekilmiş iki görüntünün TV tarafından üst üste konularak pasif gözlüklerle iletilmesine denir. Aynı anda tam ekran olarak iki kanalı birden izlemeyi sağlayan TV teknolojisidir. Bu teknoloji aynı zamanda multiplayer oyunları da daha gerçekçi ve zevkli oynamayı sağlar. (iki oyuncu kendi oyunlarını tam ekran olarak görebilir.) İzleyiciler özel gözlükle kendi kanalını izleyebilir. Telsiz kulaklıkla da yayının sesini alır. Mesela evde eşlerden birisi maç izlerken diğeri aynı anda dizi izleyebilir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Tepki süresi (ms): Yanıt süresi ve Tepkime süresi olarak bilinen ms ile ölçülen bir özelliktir ve ekrana gelen görüntü ile bir sonraki gelecek olan görüntü arasındaki zaman farkıdır. Bu zaman farkı ne kadar az olursa görüntü o kadar net ve düzgün bir biçimde yansır. Eski tip dediğimiz CRT yani tüplü monitör teknolojisinde bu sıfıra yakın hatta bazı markalarda sıfırdır. Lcd televizyonlarda tepkime süresi için; 8, 6, 5, 3 gibi süreler vardır. Yani saniyenin binde (1000′de ) 8′i, 5 i, 3′ü gibi süreler kastedilir. Bu zaman farkı ne kadar az olursa, görüntü daha rahat bir geçiş sağlar. Özellikle LCD televizyonunuza bir oyun konsolu bağlayacaksanız mümkün oldukça düşük tepkime süresine sahip bir televizyon almalısınız.

    Dondurucunun Alta Monte Edildiği Buzdolabı: İki kapılı bir konfigürasyonda, en çok kullanılan yiyeceklere kolay erişim için buzdolabı bölümü göz seviyesine yerleştirilmiştir. Dondurucu bölümü, kişinin tercihine göre iki tipte (açılır kapak veya çekmeceli) bulunur.

    Bioshield™: Buzdolabının kapısının kenarlarını çevreleyen izolasyon maddesi, bakterilerin ve küfün büyümesini engelleyerek kapı contasının aşınmasını önleyen anti bakteriyel bir maddeden üretilmiştir.

    Liquid Crystal Display (LCD): Yani Sıvı Kristal Ekran elektrikle kutuplanan sıvının ışığı tek fazlı geçirmesi ve önüne eklenen bir kutuplanma filtresi ile gözle görülebilmesi ilkesine dayanan bir görüntü teknolojisidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü