Eğitim Sitesi

Tepki süresi (ms) Nedir? Tepki süresi (ms) Hakkında Kısaca Bilgi

Tepki süresi (ms) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Tepki süresi (ms):

Yanıt süresi ve Tepkime süresi olarak bilinen ms ile ölçülen bir özelliktir ve ekrana gelen görüntü ile bir sonraki gelecek olan görüntü arasındaki zaman farkıdır. Bu zaman farkı ne kadar az olursa görüntü o kadar net ve düzgün bir biçimde yansır. Eski tip dediğimiz CRT yani tüplü monitör teknolojisinde bu sıfıra yakın hatta bazı markalarda sıfırdır. Lcd televizyonlarda tepkime süresi için; 8, 6, 5, 3 gibi süreler vardır. Yani saniyenin binde (1000′de ) 8′i, 5 i, 3′ü gibi süreler kastedilir. Bu zaman farkı ne kadar az olursa, görüntü daha rahat bir geçiş sağlar. Özellikle LCD televizyonunuza bir oyun konsolu bağlayacaksanız mümkün oldukça düşük tepkime süresine sahip bir televizyon almalısınız.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Konveksiyon Isıtma: Konveksiyon fırınlar, sıcak havanın sirkülasyonunu sağlayan dahili fanlarla daha muntazam bir sıcaklık oluşturur. Konveksiyon ısıtma, yiyecekleri daha hızlı ve daha eşit şekilde pişirerek standart fırınlara göre daha iyi sonuçlar verir.

    Kırışıklığı Önleme Fonksiyonu: Kırışıklığı Önleme modu, program bittikten hemen sonra çamaşırlar boşaltılmadığında meydana gelen kırışıklıkları engeller.

    UMTS (Universal Mobile Telecommunications System): Evrensel Mobil İletişim Sistemi. Üçüncü kuşakta IMT-2000 ailesinin en çok bilinen ve gelecek vaadeden üyesi. TD-CDMA ve W-CDMA transmisyon metodlarını kullanan UMTS ağlar multimedya uygulamaları ceplere taşıyacak yüksek hızlı veri iletimini sağlayacak.

    SRS TruSurround XT: SRS TruSurround XT daha derin ve zengin bas tonları sağlayan, patentli, sinema benzeri bir bas teknolojisidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü