Eğitim Sitesi

Diktatörlük Nedir? Diktatörlük Hakkında Kısaca Bilgi

Diktatörlük Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Diktatörlük:

Egemen ve mutlak bir siyasi gücün, bir veya birçok kişinin oluşturduğu bir yürütme organınca yürütüldüğü siyasi organ.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Skolastik Düşünce: İnanç ve bilgiyi, özellikle Aristo'nun bilimsel sistemini kiliseyle uyumlu bir biçimde birleştirmeye çalışan Orta Çağ felsefesi. Katolik kilisesinin bağnazlığından doğan, baskıcı, karanlık düşüncedir. Araştırma, inceleme ve bilimsel faaliyetler yasaktır. Aristo felsefesi ve Hristiyan öğretilerden doğmuştur. Skolastik düşünce dogmalara sıkı sıkıya bağlıdır ve dogmaları açıklamayı öngörürür. Başlıca temellendiricisi Aziz Thomas Aquinas'tır.

    Cebehane: Savaş silâh araç ve gereçlerinin muhafaza edildiği yer. amanla cephane şeklini almıştır.

    Göçebelik: Bir topluluğun, yaşamak için gerekli kaynakları elde etmek amacıyla, düzenli aralıklarla yer değiştirme alışkanlığıdır. Tarihsel olarak insan topluluklarının tarımsal üretime başlamasıyla birlikte sona ermiştir.

    Cumhuriyet: Egemenliğin halka ait olduğu yönetim biçimidir. Tarihte ilk kez Roma Devleti'nde görülmüştür.Ancak Roma Devleti'nin yönetimi Köleci Cumhuriyet biçimindedir. Ortaçağ'da ve Yeniçağ'da Venedik ve Ceneviz gibi tüccar İtalyan devletlerinde de uygulanmıştır. Çağdaş anlamda ulusal egemenliğin ve demokrasinin tam olarak uygulandığı ilk laik cumhuriyet yönetimi ABD'de kurulmuştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü