Eğitim Sitesi

Digital Crystal Clear (Dijital Kristal Netlik) Nedir? Digital Crystal Clear (Dijital Kristal Netlik) Hakkında Kısaca Bilgi

Digital Crystal Clear (Dijital Kristal Netlik) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Digital Crystal Clear (Dijital Kristal Netlik):

Görüntü kalitesini dijital olarak uygun değer (kontrast, renk ve keskinlik) seviyelerine göre ayarlayan ve optimize eden bu özellik sayesinde filmlerinizi sinemada izlediğiniz hissine kapılacaksınız.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Ekstra Durulama Fonksiyonu: Ekstra Durulama (Rinse Plus) fonksiyonu, tüm deterjanın giderilmesini sağlamak için çamaşırlarınızın durulanma süresini uzatır.

    Blu-Ray (Ev Sineması, DVD ve Blu-ray Sürücülerde): Blu-ray teknolojisine ve en yüksek depolama kapasitesi için ileri düzey sıkıştırma teknolojisine dayanan Blu-ray oynatıcılar ve sürücüler, modern HD DVD formatını kullanır. Tüm ana üreticiler ve film stüdyoları Blu-ray'i desteklemektedir.

    Parlaklık (ANSI-lümen): Görüntünün genel yoğunluğunun ölçü birimi. Parlaklık değeri düştükçe görüntü koyulaşır; parlaklık değeri yükseldikçe görüntü açıklaşır.

    RGBY: Sharp tarafından üretilen Dünya’nın ilk 4 renk filtreli televizyonlarının renk uzayıdır. Klasik RGB ye (kırmızı, yeşil, mavi) sarı rengin (Yellow) eklenmesidir. Quad Pixel teknolojisini tanıtan Sharp,Quad Pixel teknolojisi ile RGBY filtreli kullanılarak renk paleti genişletilmiş, 1 trilyondan fazla renk sunacağı ve renk kuantumunun genişletileceği belirtildi. Quad Pixel ile ekranda görülen renklerin çok daha canlı ve ayırt edilebilir olacağı ifade ediliyor.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü