Eğitim Sitesi

RGBY Nedir? RGBY Hakkında Kısaca Bilgi

RGBY Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak RGBY:

Sharp tarafından üretilen Dünya’nın ilk 4 renk filtreli televizyonlarının renk uzayıdır. Klasik RGB ye (kırmızı, yeşil, mavi) sarı rengin (Yellow) eklenmesidir. Quad Pixel teknolojisini tanıtan Sharp,Quad Pixel teknolojisi ile RGBY filtreli kullanılarak renk paleti genişletilmiş, 1 trilyondan fazla renk sunacağı ve renk kuantumunun genişletileceği belirtildi. Quad Pixel ile ekranda görülen renklerin çok daha canlı ve ayırt edilebilir olacağı ifade ediliyor.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    HAC: Bir cep telefonunun işitme cihazı uyumlu (Hearing Aid Compatible) olduğunu gösterir.

    WCDMA: Wideband (Geniş Bant) CDMA veya 3GSM olarak da bilinen, Web sayfaları ve multimedya gibi verilerin bir cep telefonuna hızlı indirilmesini sağlayan 3. nesil mobil teknolojisi

    4 Kapılı Buzdolabı: 3 kapılı bir buzdolabının kullanım kolaylığı ve verimliliği üzerine inşa edilen 4 Kapılı Buzdolabı, ikiye ayrılmış dondurucusuyla en iyi düzeni ve kolay erişimi sağlar.

    Dahili Sürücü: Dahili optik sürücüler dijital verileri diskten okuyabilir (oynatabilir) ve diske yazabilir. Harici sürücülerin aksine, PC kasanızın içine yerleştirilirlerek PC'nize bir kablo aracılığıyla bağlanırlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü