Eğitim Sitesi

Birey Nedir? Birey Hakkında Kısaca Bilgi

Birey Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Birey:

1. İnsan topluluklarını oluşturan, insanların benzer yanlarını kendinde taşımakla birlikte, kendine özgü ayırıcı özellikleri de bulunan tek can, fert.

2. Toplumları oluşturan ve düşünsel, duygusal, iradeyle ilgili nitelikleri toplum içinde belirlenen insanların her biri, fert.

3. Kendine özgü nitelikleri yitirmeden bölünemeyen tek varlık, fert.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Birey:

Toplumları oluşturan insanlardan her biri, fert.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Birey:

1. Belirli bir tür içinde kimi özellikleriyle öbürlerinden ayrılan ve bölünmez bir bütünlüğü olan varlık.

2. Bir toplumu oluşturan birimlere verilen ad.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Ham Madde: Bir ürün elde edilmesinde kullanılan temel bileşenlerin işlenip elde edilmesinden önceki doğal durumu.

    Zümre: Topluluk, takım, grup, bölüm, camia.

    Baharat Yolu: Hindistan'dan başlayarak İran Körfezi ve Irak üzerinden Suriye limanlarına veya Kızıldeniz yoluyla Süveyş ve Mısır'a kadar ulaşan yoldur. Uzak Doğu ile yapılan ticaret, Venedik ve Mısırlıların elinde bulunuyordu. - Osmanlı İpek ve Baharat yoluna hâkim olunca Avrupalılar yeni ticaret yolları aradılar. Ve Coğrafi Keşifler sonunda Hint Deniz Yolunu buldular. Bu ticaret yolarlının önemi azalmaya başladı.

    TRT (Türkiye Radyo Televizyon Kurumu): Türkiye'de halkı bilgilendirmek, gündemi takip etmelerine yardımcı olmak, halkı eğlendirmek, neşeli zaman geçirtmek için kurulan kurumlardan biridir. TRT'nin çalışmalarına başladığı ilk kitle iletişim aracı radyo'dur. TRT programları, Türkçe'yi doğru ve etkili kullanma konusunda örnek olmaktadır. 6 Mayıs 1927 yurdumuzda ilk radyo yayınları başladı. 18 Ocak 1937'de Atatürk'ün emri ile Ankara radyosu yayınına başladı. 1 MAYIS 1964 TRT kuruldu. İlk genel müdürü Ayhan ÖZTRAK oldu. 31 Ocak 1968'de TRT Ankara televizyonu deneme yayınlarına başladı. 1 Temmuz 1984'te TRT televizyonu programlarının tümü renkli ve stereo olarak yapılmaya başladı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü