Eğitim Sitesi

Bileşik (Zamanlı) Kip Nedir? Bileşik (Zamanlı) Kip Hakkında Kısaca Bilgi

Bileşik (Zamanlı) Kip Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Bileşik (Zamanlı) Kip:

Birleşik Zamanlı Kip: Bildirme ve tasarlama kiplerinin 3. şah. Teklik çekimi üzerine i- ek fiilinin hikaye, rivayet ve şart kiplerinin eklenmesi ile oluşan kipler.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Ad (İsim): 1. Canlı ve Cansız varlıklara, çeşitli somut ve soyut kavramlara ad olan kelime türü: Ayşe, ağaç, toplum vb. Adlar özel ad, tür adı, somut ad, soyut ad, topluluk adı türlere ayrılır. 2. Bir oluş ve kılış bildiren fiilin dışında kalan ve ad gibi çekilebilen kelime sınıflarının tümüne verilen ad; ad, sıfat, zamir, edat, bağlaç ve ünlemi içine alan geniş kapsamlı ad; ad soylu söz: ağız, dil, pınar, yürekli vb.

    Terim: Bilim, Sanat, Meslek ve bir spor dalıyla ilgili kesin anlamı olan özel bir kavramı gösteren gerçek anlamlı sözcüklere terim denir. Örnek : Bu sınıfa yirmi sıra yerleştirelim. Toplumsal sınıflar arasındaki çelişkileri inceliyor. Bu çiçeğin kökü tamamen kurumuş. Sözcük köklerini ve gövdelerini tanıyalım.

    Terim Anlamlı Sözcükler: Bir bilim, sanat, meslek dalıyla ilgili özel ve belirli bir anlamı olan sözcüklere terim denir. Terimler kesin anlamlı sözcüklerdir. Bu yüzden anlamları herkese göre aynıdır. Örnek: Tümce, sıfat, zamir (dil bilgisi), açı, üçgen, doğru (matematik)

    Kronolojik: Zaman bilimsel.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü