Eğitim Sitesi

Yansıtıcı (Reflektör) Nedir? Yansıtıcı (Reflektör) Hakkında Kısaca Bilgi

Yansıtıcı (Reflektör) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Yansıtıcı (Reflektör):

Işığın istediğimiz yere düşmediği durumlarda kullanılır. Yansıtıcı, nesnenin karanlıkta kalan bölgelerine ışığı yönlendirebilmek için ışığa doğrultulur. Altın renkli yansıtıcılar renkleri sıcaklaştırırken, gümüş ve beyaz renkli yansıtıcılar renklerde değişiklik yapmazlar. Değişik renklerde yansıtıcı kullanılarak fotoğrafı çekilecek nesnenin renklerinde değişiklikler elde edilebilir. Siyah renkli yansıtıcının görevi ise biraz farklıdır ve ışığı emerek görüntünün daha karanlık çıkmasını sağlar.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    BMP: (Bitmap Formatı) TIFF formatına çok benzemekle birlikte yalnızca Windows altında çalışabilen dijital bir dosya türüdür.

    Kablo Deklanşör: Titremeyi engellemek üzere tripod üzerindeki bir fotoğraf makinesine dokunmadan, uzaktan fotoğraf çekmeyi sağlayan mekanik veya elektronik kablo.

    Düzeltme Filtreleri: Renklerin, gözün gördüğüne en yakın biçimde elde edilmesini sağlayan filtrelerdir. S/B pankromatik filmlerin pek çoğu renk tayfındaki tüm renklere duyarlı olmakla birlikte bu duyarlılık gözün duyarlılığına denk değildir. İşte düzeltme filtreleri bu denkliği sağlamak amacıyla kullanılan ve genellikle sarı ve sarı-yeşil renkteki filtrelerdir. Böylece S/B pankromatik filmlerin mavi renge olan aşırı duyarlılıkları azaltılmaktadır.

    Baskı: Bir negatifin içinden geçirilen ışıkla kart üzerinde oluşturulan pozitif görüntü. / Bir bilgisayar dosyasının yazdırılmış, görülebilir hali.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü