Eğitim Sitesi

Yabancı Dil Nedir? Yabancı Dil Hakkında Kısaca Bilgi

Yabancı Dil Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Yabancı Dil:

Üniversitelerin Yabancı Diller Yüksekokulu, Fakülte ve Bölümlerin talepleri doğrultusunda farklı saat / hafta programlar halinde dil dersleri açmaktadır. İyi bir mesleki eğitimin yansıra bir / birden fazla yabancı dil becerisi de kazanarak, geleceğin çağdaş birer ferdi olarak toplumda yer almanızı sağlar.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    ALES(Akademik Personel Ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı): Lisans programını bitirdikten sonra eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerin Yüksek Lisans veya Doktora programlarına başvurabilmek için girmek zorunda oldukları bir sınavdır. Türkiye'de, bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek; ya da yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi kadrolarına atanabilmek için ALES'e girmek ve başarılı olmak gerekmektedir.

    METEB (Mesleki Teknik Eğitim Bölgesi): Aynı il içerisinde yer alan Mesleki Ortaöğretim kurumları ve bunların devamı niteliğindeki Meslek Yüksek Okullarından oluşan bölgeye METEB denir. Her il bir METEB' dir.

    Vize: Yüksek Öğretim Kurumlarında uygulanan ara sınav.

    Bachelor of Science(BS, BSc): Fen Fakültesi lisans derecesi. Avrupa Birliği ülkelerinde liseden sonra 3 yıl, Türkiye'de ise 4 yıllık eğitimin ardından edinilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü