Eğitim Sitesi

White-Hat SEO Nedir? White-Hat SEO Hakkında Kısaca Bilgi

White-Hat SEO Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak White-Hat SEO:

Black-hat SEO'ya karşı temiz, düzenli, mantıklı, web'e katkı sağlayan, uzun vadeli ve Google'ın algoritmasına uygun SEO uygulama tekniğidir. Bu tür SEO her zaman için kalıcı ve doğru sonuçlar getirir.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Author Rank: Yazar sıralaması ya da yazar otoritesi anlamına gelir.

    Submission: Web sitelerini dizinler gibi kaynak web sitelerine ekleme işlemi.

    Alt Text: Alternatif metin. Resmin ne ile ilgili olduğunu arama motoru örümcekleri (bk. spider) bilemediğinden, resmi tanımlamak için "title" (bk. title tag) ile birlikte kullanılan açıklayıcı isim, tag. Eğer bir resimde bu özellik varsa, fareyi resmin üzerinde tutunca çıkan açıklama yazısıdır. Eğer resim, dizinden silinirse, resim hatası yerine alternatif olarak Alt Text görünür.

    Tag: Etiket. SEO içinde de kullanım alanı olan web kodlamada biçemleri, kodları. Mesela web tasarımda head bölümü içine yerleştirilen ve meta tag'ları denilen description (açıklama), title (başlık) ve keyword (anahtar kelime) biçimleri / kodları tag diye adlandırılır ve SEO'da önemlidir. Bu tag'lar çoğunlukla HTML kodlarıdır. Diğer tag'lar : h (başlık) tag'ları, strong ve em tag'ları, görsellerdeki alt ve title tag'ları, rel gibi mikroformat tag'ları vb.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü