Eğitim Sitesi

Ücret Nedir? Ücret Hakkında Kısaca Bilgi

Ücret Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Ücret:

Üretime emeğiyle katkıda bulunanların ulusal gelirden aldıkları pay.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Ücret:

Görülen bir iş, yapılan bir hizmet karşılığı ödenen para.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Kıyas: Verilen önermelere dayanarak zihnin sonuç çıkartma işlemine kıyas denir. Kıyas genelde tümdengelimin özel bir biçimi olarak kabul edilir. Örneğin ; Bütün insanlar ölümlüdür. Ali insandır. O halde Ali ölümlüdür.

    Soyut Zeka: 1- Sembol kullanarak düşünme yeteneğidir. Çocuklukta pek kendini göstermeyen bu zeka, on iki yaş ve sonrasında ağırlıklı olarak kendini gösterir.Soyut zeka, gerçekte var olmayan, ancak var olanlar arasındaki ilişkilerden zihnin soyutlama ve genelleme gücüyle elde ettiği sembollerle uğraşır. 2- Soyut kavramları, işlemleri ve sembolleri anlamak ve başarılı biçimde kullanmak için gerekli olan zihinsel güç.

    Kalıpyargı: Bir grup veya sınıf hakkında oluşturulmuş olan basit ve duruk genelleme.

    Cins: 1- Genel nitelikleri aynı olan nesnelerin tümü. 2- Cins, "altında türlerin sıralandığı şeydir" diye tanımlanabildiği gibi, "gerçekleri farklı olan şeylere, bunlar denir diye sorulduğunda verilen yanıttır" biçiminde de tanımlanabilir. Örneğin, "domates, biber, patlıcan nedir?" diye sorulduğunda, "sebze" yanıtı cinsi gösterir. İçlem açısından bakıldığında "cins, özellikler yığınıdır."

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü