Eğitim Sitesi

Toplumsal Olgu Nedir? Toplumsal Olgu Hakkında Kısaca Bilgi

Toplumsal Olgu Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Toplumsal Olgu:

Toplumsal olayların tekrar etmesiyle doğan, mekandan ve zamandan bağımsız kavramlardır. Örneğin, Ahmet ise Ayşe'nin evlenmesi bir toplumsal olayken evlilik bir toplumsal olgudur. Türkiye'deki 1974 genel seçimi bir toplumsal olayken seçim bir toplumsal olgudur.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Kalite: Bir malın ihtiyacı gideren mallara göre daha kullanışlı olmasıdır.

    Bilinç: 1- Belirli bir zaman sınırı içinde insanın kendisinden ve çevresinden haberdar olması haline bilinç denir. Bilinç olmadan algılama dikkat, düşünme, hatırlama vb. zihinsel işlevlerden söz edilemez. 2- Bilinç: İnsanda farkındalığın, duygunun, algının ve bilginin merkezi olarak kabul edilen yeti. Yaşadıklarının farkında olma yetisi.

    Estetik: 1- Sanattaki ve doğadaki güzeli kendisine konu alan, estetik değeri tartışma konusu yapan felsefe dalı. 2- Güzelin ne olduğunu sorgulayan, bunun bilgisine ulaşmaya çalışan felsefe dalıdır. Baumgarten, estetiği güzel üzerine düşünme sanatı olarak tanımlamıştır.

    Dini Kurallar: Allah (c.c.) tarafından insanların dünya ve ahirette kurtuluşa ermeleri, mutlu ve huzurlu olmaları için gönderilmiş ilahi kanun ve kurallardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü