Eğitim Sitesi

Teleobjektif Nedir? Teleobjektif Hakkında Kısaca Bilgi

Teleobjektif Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Teleobjektif:

Standart objektiflerden daha büyük odak uzaklığına sahip objektiftir. 35mm formatında, 65mm'den büyük odak uzaklığına sahip objektifler teleobjektif olarak adlandırılır.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Memory Stick: 1- Kısaca MS olarak bilinen ve Sony tarafından Sony ürünlerinde kullanılan bu bellek kartı, şu an piyasada üç farklı popüler biçimde bulunabiliyor. Fotoğraf makinelerinde biraz daha büyük olan Memory Stick Duo ve Memory Stick PRO Duo tercih edilirken cep telefonlarında M2 olarak kısaltılan Memory Stick Micro tercih ediliyor. 2- Sony'nin oluşturduğu bir hafıza teknolojisidir. Sadece Sony ürünlerinde kullanılmaktadır. 4 ila 128 MB arasında bir hafıza büyüklüğüne sahiptir ki bu zamanla değişebilir.

    Otofokus Kilidi: Fotoğraf makinesinin bu özelliği ile obje için yapılan netlik ayarı sabitlenmekte ve kadraj değişse dahi netlik ayarı değişmemektedir. Bu fonksiyon genellikle deklanşör düğmesinin kendisinde bulunmaktadır.

    Görüntü Sensörü: 1- Dijital fotoğraf makinelerinde ışığa duyarlı olan ve görüntünün oluşturulmasını sağlayan bölümdür. CCD veya CMOS tipinde olan bu bölümün kalitesi ve içindeki ışığa duyarlı hücrelerin sayısı elde edilecek fotoğrafın kalitesini ve çözünürlüğünü belirler.

    AF (Auto Focus ): Otomatik fokus yani odaklama demektir. Kadrajladığınız obje veya alana kamera objektifinin otomatik olarak odaklama yapma sistemi de denebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü