Eğitim Sitesi

Memory Stick Nedir? Memory Stick Hakkında Kısaca Bilgi

Memory Stick Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Memory Stick:

1- Kısaca MS olarak bilinen ve Sony tarafından Sony ürünlerinde kullanılan bu bellek kartı, şu an piyasada üç farklı popüler biçimde bulunabiliyor. Fotoğraf makinelerinde biraz daha büyük olan Memory Stick Duo ve Memory Stick PRO Duo tercih edilirken cep telefonlarında M2 olarak kısaltılan Memory Stick Micro tercih ediliyor.

2- Sony'nin oluşturduğu bir hafıza teknolojisidir. Sadece Sony ürünlerinde kullanılmaktadır. 4 ila 128 MB arasında bir hafıza büyüklüğüne sahiptir ki bu zamanla değişebilir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Kılavuz Sayı (GN): Elektronik flaşların göreceli güçlerini ifade eden sayıdır. Bu sayı metre ve/veya adım (foot) olarak ifade edilir ve her zaman belli hızdaki bir filmle (genellikle 100 ISO) ilişkilendirilir. Manuel flaşlarda GN, objenin uzaklığına göre kullanılması gereken diyafram açıklığını belirlemek amacıyla kullanılır. Ancak günümüzde flaşların büyük çoğunluğu otomatik olduğundan, GN genellikle çeşitli modellerin kıyaslanmasında bir veri olan maksimum gücü ifade etmek için kullanılmaktadır.

    T stop: Diyafram ya da enstantane ayarları arasındaki derece farkları.

    RGB (Red, Green, Blue): Yani "Kırmızı, Yeşil ve Mavi". Dijital teknolojide en temel üç rengi ifade eder ki diğer tüm renk tonları bu renklerden oluşur.

    IR (IrDA): Infrared yani kızıl ötesinin kısaltılmasıdır. Gözükmeyen bir ışık sinyali ile bir dijital verinin yani resmin kameradan bilgisayar ortamına aktarılmasındaki bağlantı teknolojisidir. Buna kızıl ötesi bağlantı ya da infrared bağlantı da denir. 1999 yılında daha çok yaygın halde bazı markaların dijital kamera modellerinde kullandıkları bu teknoloji şimdilerde pek kullanılmamaktadır. Zira bilgisayarlarda kızıl ötesi alıcı bir türlü standart hale gelmediğinden sırf kamerada vericinin olması bir anlam taşımamaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü