Eğitim Sitesi

Talep Nedir? Talep Hakkında Kısaca Bilgi

Talep Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Talep:

Belirli bir dönemde tüketicilerin hangi fiyata olursa olsun almak istedikleri ve alabilecekleri mal ve hizmetler toplamı.

 

Reklamcılık Terimi Olarak Talep:

Bir ürün ve ya hizmetin potansiyel müşteriler tarafından satın alınma isteği.

 

Elektrik Terimi Olarak Talep:

Müşterilerin Aktif ve/veya Reaktif Enerji talepleri.

 

Hukuk Terimi Olarak Talep:

İstem, isteme.

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Talep:

Bir mal veya hizmete duyulan satın alma isteği.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Deflasyon: 1- Fiyatlar genel düzeyinde sürekli bir düşüşün olduğu, üretimin azaldığı iktisadi bir bunalımdır. Deflasyonun olduğu bir ortamda, toplam talep yetersizliği söz konusudur. (Deflation) 2- Enflasyonun tersi. Genel fiyat düzeyleri düşerken ulusal gelir, üretim ve istihdamın da düşmesidir.

    Hizmetler Endeksi: Ulusal Pazar'da işlem gören ve sadece hizmetler sektöründe yer alan şirketlerin hisse senetlerinin fiyatlarındaki değişmeler dikkate alınarak hesaplanan hisse senetleri piyasası endeksidir.

    Mali Tablolar: Türk Vergi Kanunu, Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu'nca bazı şirketler için zorunlu olarak tutulan, şirketin dönemsel faaliyetleri sonucu hazırlamak ve yayınlamak (halka açık şirketler, aracı kurumlar vb.) zorunda oldukları ve ilgili şirketin performansını gösteren, standartlaştırılmış muhasebe kayıtlarıdır. Başlıcaları bilanço, gelir-gider tablosu, satılan malın maliyeti, kâr dağıtım, fon ve nakit akım tablolarıdır.

    İhracat Desteği: Kamu yararına olduğu düşünülen bir işletmeyi teşvik etmek için hükümet tarafından ödenen belirli bir para.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü