Eğitim Sitesi

Soğuk Prova Nedir? Soğuk Prova Hakkında Kısaca Bilgi

Soğuk Prova Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Soğuk Prova:

Programın görsel biçiminin ve kilit ekibinin, program tasarım ve iş hedeflerine uygun şekilde hazırlanıp düzenlendiğini gözlemlemek amacıyla, kamera kaydı yapılmaksızın gerçekleştirilen prova.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Haber Üst Başlığı: Haber şablonunda başlığın üstünde yer alan, haberin özüne yönelik kısa ve vurucu bir cümleden oluşan başlığı.

    Oyuncu: Sanatsal bir yapımda rol alan ve sinema, televizyon, tiyatro veya radyoda mesleğini yapan sanatçı.

    Senaryo: Bir düşüncenin veya bir olayın görüntü ve sese dönüştürülmesi amacıyla, görsel-işitsel mecralarda kullanılacak sinema ve televizyon yapımlarının diline uygun olarak hazırlanmış yapımın biçim ve akışını, içeriğini ve önemli yapım bilgilerini içerecek biçimde düzenlenmiş ve gerçekleştirilecek olan yapımın çekimine temel olan, sahnelere ayrılmış, özel bir sayfa düzeninde yazılmış metin.

    İşveren Kurum/Kuruluş: 1. Bir işin/projenin gerçekleştirilmesi için gereken örgüt ve finansman olanağını sağlayarak, projeyi gerçekleştirecek seslendirme oyuncusu ve teknik ekiple iş sözleşmesi yapan ve bu kişileri, ücret karşılığı çalıştıran gerçek ya da tüzel kişiler. 2. Bir işin/projenin gerçekleştirilmesi için gereken bütün olanakları, istihdam ve finansmanı sağlayarak, projeyi gerçekleştirecek figüran ile iş sözleşmesi yapan ve bu kişileri, ücret karşılığı çalıştıran gerçek ya da tüzel kişi, kurum ya da kuruluşlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü