Eğitim Sitesi

Sinetik Sanat Nedir? Sinetik Sanat Hakkında Kısaca Bilgi

Sinetik Sanat Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Sinetik Sanat:

Sanatta hareket algısı oluşturulması.

 

    Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri

    Sykes - Picot Antlaşması: İngiltere ve Fransa arasında sağlanan antlaşma olup; Osmanlı imparatorluğunun Anadolu ve Orta Doğu topraklarının paylaşımını ele alan gizli bir antlaşma.

    Çoğunluk Planı: Filistin Devleti'nin Yahudi ve Arap devleti olarak ekonomik bağlarla birbirine bağlı iki devlet olacağı ve Kudüs'ün ortak bölge olarak uluslararası güçlerin kontrolünde olması gerektiğini öngören plan.

    Dehşet Dengesi: Dehşet Dengesi ya da Karşılıklı Mahvolma politikası, Nükleer güce sahip devletler arasında olası bir nükleer savaşta ortaya çıkacak topluca yok olma korkusu doğrultusunda doğan denge.

    Normandiya Çıkarması: General Eisenhower kumandasındaki Müttefik kuvvetlerinin 1944 Haziran - Eylül ayları arasında giriştiği hücum harekâtı. - Almanlara karşı Avrupa cephesinde yalnız kalan SSCB savaşın ağır yükü altında ezildiği için Müttefiklerin yeni bir cephe açmalarını talep ediyordu. - Fransa'nın kuzey ucunda yer alan Normandiya Alman ordularına büyük bir darbe vurulan cephe oldu. - Fransa ve tüm Avrupa, Alman işgalinden kurtarıldı ve Almanya teslim olmak zorunda bırakıldı. - II. Dünya Savaşı kronolojik olarak önce Afrika’da, ardından Almanya’nın düşüşüyle Avrupa’da, son olarak da Japonya’nın teslimiyeti neticesinde Asya’da sona erdi. - Savaşın son döneminde toplanan Müttefik Devletler tarafından düzenlenen Yalta, San Francisco ve Potsdam Konferansları (1945) barışın tesisi için atılan en önemli adımlar oldu. - Bu konferanslar savaş sonrası dünyayı şekillendirdi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü