Eğitim Sitesi

Reşit Nedir? Reşit Hakkında Kısaca Bilgi

Reşit Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Reşit:

Ergin.

 

Hukuk Terimi Olarak Reşit:

Ergin; rüşt yaşını doldurmuş; onsekiz yaşını dolduran veya onsekiz yaşını doldurmamasına rağmen evlenen veya yasal olarak erginliğine mahkemece karar verilen kişi.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Reşit:

1. İyi hareket eden, akıllı.

2. Ergin.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Kölemen: Çerkez kölelerden ve bunların soyundan gelenlerde, Kıpçak Türklerinden Mısır'da ve Trablusgarp'ta meydana getirilen asker. Memlûk

    Ashab-ı Suffa: Suffa ehli, Hz. Muhammed'in mescidine bitişik, üstü örtülü ve etrafı açık bir meskende oturup Hz. Peygamberden ilim tahsil eden Müslümanlara verilen isim.

    Ay Yılı (Kameri) Takvimi: İlk kez, İlkçağ Mezopotamya uygarlıklarından Sümerliler'ce oluşturulan, Babilliler tarafından geliştirilen takvimdir. 354 gün ve 12 aydır. Arap-İslam Devleti Halifesi, Hz. Ömer zamanında başlangıcı Hicret alınarak Hicri-Kamer Takvimi oluşturuldu.

    Vahdet-İ Vücut: 1- Varlığın birliği. Özü gereği var olan tek varlığın Tanrı olduğu düşüncesi. Tanrı'nın varlığı mutlak olması nedeniyle bilinemez. Bütün belirişlerine aşkın olduğu için Tanrı'nın özünü de kavramak olanaksızdır, bu öz ancak çeşitli aşamalardan geçerek dışlaşması durumunda kavranabilir. 2- Yaradan'la yaradılanın bir oluşunu, tek kaynaktan geldiğini savunan tasavvuf görüşü. (Vahdaniyet: Tanrı'nın Birliği)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü