Eğitim Sitesi

Reklâm Nedir? Reklâm Hakkında Kısaca Bilgi

Reklâm Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Reklâm:

Bir ürünü topluma tanıtmak, beğendirmek ve böylelikle sürümünü sağlamak için genellikle basın ve yayın araçları ile toplumun ortak yer ve tesislerinden yararlanılarak yazılı, sözlü, görüntülü ya da işaretlerle yapılan tanıtım işi.

 

Reklamcılık Terimi Olarak Reklam:

Belirlenen hedef kitleye ürün veya hizmet hakkında bilgi vermek ve bu ürün veya hizmetin satın alınmasını sağlamak amacıyla tanımlanan organizasyonlar tarafından çeşitli tanıtım mecralarının kullanılmasıyla bir ücret karşılığında yapılan kişisel olmayan iletişim türüdür.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Kahya: Konaklama tesislerinin yiyecek-içecek bölümünde satın alma, üretim ve bulaşık mahallerinin yıkanması, üretim alanının düzenlenmesini gerçekleştiren alt bölüm.

    Pre-Registration: 1- Garantili rezervasyonda oda tahsisinin önceden yapılması ve kayıt kabul kartlarının kolaylık sağlamak amacıyla önceden doldurulması. 2- Gelecek bir müşteri grubu için oda tahsisinin önceden yapılması ve müşteri kartlarının kolaylık için önceden doldurulması.

    Bağlantılı Bilet: Birden çok havayolu biletinin birbirine bağlı şekilde ve aynı zamanda, tek bir sözleşmeyle yolcuya veriliş şekli.

    I.T.M: Seyahat İşletmeciliği Kurumu

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü