Eğitim Sitesi

Pürin Nedir? Pürin Hakkında Kısaca Bilgi

Pürin Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Pürin:

Nükleik asitlerdeki azotlu bazların iki tipinden birisi. Pürinlerin her biri -adenin ve guanin- özgül pirimidinlerle eşleşir.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Pürin:

Nükleik asitlerin yapısında bulunan azotlu maddelerin bir grubu.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Lizozom: - Hücrenin midesi şeklinde görev yapar. İçerisinde 50 çeşit sindirici sıvı (enzim) bulundurur. Hücrede büyük yapılı besinlerin (protein, yağ, şeker) sindirilmesini sağlar. - Tek zarlı kese şeklinde bir organeldir. - Yıpranmış ve yaşlanmış organelleri parçalayıp sindirir. - Hayvansal hücrelerde bulunurken bitkisel hücrelerde bulunmaz. - Lizozom oluşumuna katkısı olan organeller: Ribozom, endoplazmik retikulum, golgi aygıtı - Lizozom organelinin çeşitli nedenle zarı yırtılıp enzimleri hücre içine dağılırsa enzimler hücreyi sindirmeye başlar. Bu olaya otoliz denir. Bu nedenle bu organele intihar organeli de denir.

    Ötrofikasyon: 1. Sucul ekosistemlerde azot ve fosfor bileşiklerinin artması sonucu bazı alg türlerinin kontrolsüz çoğalması. 2. Sulara karışan azotlu bileşikler, fosfor ve su yosunlarının kontrolsüz bir şekilde hızla çoğalmasına neden olur. Bu duruma ötrofikasyon denir.

    Fallop Borusu: Dişi üreme sisteminde döllenmenin gerçekleştiği kanaldır.

    Monoploid: (Haploid) tek (n) sayıda kromozoma sahip hücre.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü