Eğitim Sitesi

Pozisyon Nedir? Pozisyon Hakkında Kısaca Bilgi

Pozisyon Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Pozisyon:

Hizmet akdi ile sözleşmeli olarak istihdam edilen personelin hizmetini ifa etmesini sağlamak amacıyla ödev, hak, yetki ve sorumlulukları belirlenmiş görev mevkii.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Pozisyon:

Duruş biçimi, konum, durum.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Pozisyon:

Bir şeyin bir kimsenin bir yerde bulunuş durumu, konum.

 

Voleybol Terimi Olarak Pozisyon:

Oyun başında belirtilen yerlere uygun şekilde sahada yer alma.Diziliş.

 

Güreş Terimi Olarak Pozisyon:

Hakem düdüğü çalmadan önce güreşçiden yerde başlangıç pozisyonu almalı. (Position)

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Zeyilname: Daha önce yayınlanmış sözleşme belgeleri üzerinde ekleme, düzeltme ve açıklama yapmak amacıyla, fiyat teklifi almadan önce çıkarılan ihale belgesi eki.

    Askeri Yasak Bölge: Yurt savunması bakımından hayati önem taşıyan askeri tesis ve bölgelerin çevresinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen sınırlar içerisinde kalan bölgedir. Askeri yasak bölgeler 1 inci ve 2 inci askeri yasak bölgeler olmak üzere ikiye ayrılır. 1 inci derece askeri yasak bölgeler; içerisindeki taşınmaz mallar kamulaştırılır. 2 inci derecedeki askeri yasak bölgelerde yabancı uyruklu kimseler taşınmaz edinemezler, edinmişlerse tasfiye edilir. Yabancılar izin almadan bu bölgede taşınmaz kiralayamazlar. Bu hükümlere aykırı hareket edenler cezalandırılır. Yetkili komutanlıkça izin verilmeyen her türlü inşaat durdurulur.

    Etnik Grup: Farklı kültürel kimliği sebebiyle bazı toplumlarda sistematik olarak ayrımcılıkla karşılaşan grup. Sosyal olarak müşterek milliyet ve bazen ortak ırk kökeni yönünden belirlenen ve toplum içinde hâkim ve sayıca fazla olan gruptan, özellikleri itibariyle ayrılan herhangi bir tabaka veya kategori grubu.

    KOBİ: Küçük ve Orta Boy İşletme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü