Eğitim Sitesi

Moloz Nedir? Moloz Hakkında Kısaca Bilgi

Moloz Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Moloz:

Toprak ve kireçle karışık taş kırıntıları, yapı döküntüsü, inşaat atığı.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Moloz:

Toprak veya kireçle karışık taş kırıntıları, yapı döküntüsü.

 

İnşaat Terimi Olarak Moloz:

Yapım ve yıkım artığı taş, tuğla harç vb. kalıntılar.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Metal Asma Tavan: Taşıyıcı profillerle hazırlanan karolaj ile metal plakalardan oluşan asma tavan sistemidir. Tüm sistem demonte olduğundan arkasındaki tesisatın bakımı kolaydır. Serbest oturan (düz ve sarkmalı), gizli taşıyıcılı, kanca ve entegre plakalar ile görünür ve gizli taşıyıcılı sistemlerden oluşur. Çok geniş kullanım seçeneği sunmasının yanı sıra, montaj kolaylığı da sağlar. Aydınlatma, havalandırma, sprinkler vb. tesisat tavana asılarak kolayca uygulanabilir. Özellikleri; yangına karşı dayanıklılık, darbelere aşınmaya dayanıklılık, sökülüp takılabilirlik, silinebilirlik, boyanabilirlik, uzun ömürlülüktür. Nemden etkilenmez.

    Aynaduvar: Bir duvarda çevresi silmeli, mermer taklidi veya sıvalı bölüm.

    Mimari: Bir eylem olarak insan faaliyetlerini barındırmak amacı ile uzayın, çevrenin düzenlenmesi. Bir binanın yapım tarzı, türü ve ayırıcı özelliği.

    Çelik: Bir demir (Fe) karbon (C) alaşımıdır. Üretim yöntemleri ve kullanılan cevherlerden ötürü manganez, silisyum, fosfor ve kükürt çeliğin bünyesinde bulunan elementlerdir. Çeliğin yapısındaki karbonun görevi alaşımı sertleştirmek ve demir atomlarının kaymasını engellemektir. Alaşımdaki karbon miktarı ile oynanarak çeliğin sertliği, esnekliği, sünekliği ve gerilme gücü değiştirilebilir. Alaşımdaki karbon miktarı artırılarak çeliğin sertliği artırılabilir, fakat bu işlem çeliğin kırılganlığını arttırıp; kaynaklanabilirlik ve süneklik gibi bir takım özelliklerini azaltır. Demir-karbon alaşımının çelik olarak kabul edilmesi için tipik olarak en çok yüzde 2,1 oranında karbon karışımına sahip olması gerekmektedir. Günümüzde "demir ve çelik" endüstrisi tek isim altında kullanılsa da, geçmişte bu iki sektör birbirinden ayrı isimlere sahiptiler. Metalurjinin bilim dalı olarak yaygınlaşması ile birlikte çeliğin kompozisyonunun değiştirilerek ya da ısıl işlem ile özellikleri farklılaştırılarak özellikle yüksek kopma mukavemeti ile teleferik, inşaat, otomotiv, tıp, ve bir çok diğer alanda insanlığa hizmet verir hale getirilişi hızlandırılmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü